Aici va invitam sa povestiti cum v-ati simtit in timpul reprezentatiilor teatrale Q-Feel, indiferent daca erati pe scena sau in public.
De asemenea, orice pareri referitoare la Scoala Q-Feel sunt foarte bine primite.

duminică, 7 februarie 2010

Fii cuminte Cristofor !


"Fii cuminte, Cristofor" e o comedie de tip farsa, in care personajul principal, compozitorul Cristofor Bellea, fire autentica de artist, adica egocentrist cat incape, isi terorizeaza cotidian sotia, strivindu-i personalitatea pana la anihilare, ba chiar flirtand fara sfiala cu cea mai buna prietena a familiei. Pana cand, printr-un joc, la inceput nebanuit, supusa sotie, plecata din localitate sa vada de sanatatea tatalui, ii trimite sotului din gara un bilet, prin care il anunta ca-l paraseste pentru un alt barbat. Coincidenta, tocmai cind cel mai bun prieten al lor, familist si el, chiar sotul iubirii ascunse a lui Cristofor, partenerul lor de belota, pleaca si el din localitate! Toate acestea se petrec sub ochii doamnei Victoria Sava - un fel de secretara personala a compozitorului Bell o persoana discreta ca o umbra, care duce la indeplinire micile treburi de "scrib", dar careia nu-i scapa nici un parfum strain in casa sau o pereche de manusi straine. Drama bovariana: sotul sufera, mai mult din orgoliu decat din dragoste, scrisoarea e chiar o pagina din romanul lui Flaubert, dar totul pare sa se termine cu bine cand, aproape de final, intamplarea se dovedeste o farsa. Iar sotia se intoarce cuminte la chinul ei conjugal. Aproape de final, zic, pentru ca aceasta comedie a lui Aurel Baranga nu se termina cu "happy end". Finalul ei real e unul amar, pentru ca sotia il paraseste "pe bune" pe sotul neintelegator, nu pentru un alt barbat, ci pentru fericirea proprie.

Regia
  • Gabriela Ionita
Distributia
  • Cristofor Belea - Catalin Oprea
  • Ema Belea - Ruxandra Neagu
  • Doamna Sava - Victoria Leonte
  • Anca Stambuliu - Mihaela
  • Valeriu Stambuliu - Costin Grigore
Spectacole
  • joi 4.februarie.2010, ora 21.00, Cafenea Tabiet - intrarea libera
  • sambata 6.februarie.2010, ora 18.00, Casa de Cultura Friedrich Schiller (bucuresti, batistei nr.15 - langa ambasada SUA) - intrarea libera
Poze

2 comentarii:

  1. Foarte frumos a fost spectacolul, felicitari…doamna Sava a fost dementiala…cand va fi postat pe youtube?

    Pacat ca omul care a filmat nu a mai avut caseta sa filmeze si finalul, cu aplauzele…eu una am fost coplesita…

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult in numele meu si al colegilor mei pentru aprecieri draga Georgiana. Inseamna mult pentru noi. chiar foarte mult. eu una sper sa mai jucam piesa. sau altele.m am atasat f mult de d na sava, si de celelalte personaje. ii multumesc lui gabi, doinei. si celorlalti prieteni din piesa si colegi care ne-au sustinut..tin la voi f mult si sper sa nu scapam prea repede unii de altii. pentru mine este o experienta care m-a readus la viata (nu eram moarta...), atunci cand nu ma mai regaseam. emotiile si trairile de la repetitii, din spatele scenei, din timpul spectacolului te transforma putin cate putin in ceva ce nu ai fost inca ... nu am copii dar cred ca fiecare personaj e o mica nastere... sunt fericita sa stiu ca am reusit sa aduc cateva zambete si putina bucurie, macar pentru o clipa, macar pentru cativa spectatori.

    RăspundețiȘtergere